Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a stabilit printr-un ordin care intra in vigoare pe 16 ianuarie noi reguli de afisare a cursurilor si comisioanelor practicate.
 
Pentru panourile din afara casei de schimb, patronii vor fi obligati sa afiseze un singur suport, pe care informatiile sa fie scrise cu o singura culoare, fara degradeuri, fara desene si alte semne grafice.
 
Daca operatorul percepe si un comision, atunci acesta trebuie scris si in exterior.
 
In interiorul casei de schimb, valorile trebuie sa fie bineinteles identice cu cele din exterior, iar literele si cifrele trebuie sa fie mari si ingrosate, pentru a fi usor de citit. 

Constantin Cerbulescu, presedintele ANPC, afirma ca proprietarii caselor de schimb sunt obligati ca “ori de cate ori schimba acest curs valutar pe document trebuie sa treaca data si ora”, astfel incat tranzactiile in neregula sa poata sa fie anulate.

De asemenea caracterele cu care se scriu cursurile valutare de schimb trebuie sa aiba aceeasi culoare si aceleasi dimensiuni. Mai mult, inaltimea unui caracter va fi de 8 centrimetri.
 
Vasile Grigorescu, casier la o casa de schimb din Capitala, spune ca “vrea sa-si pastreze secret fata de concurenta cursul” si ca el crede ca “nicaieri in lume” nu exista o astfel de obligativitate sa afisezi afara preturile pentru lapte sau paine. “Schimbul se face la ghiseu, acolo ar trebui sa fie afisate toate datele”, este de parere casierul in cauza care nu priveste cu ochi buni noua regula ANPC.