U9 este o noutate mondiala, insista firma producatoare, pentru ca am in mana cel mai usor laptop din lume. Are putin sub un kilogram si e si foarte subtire. O sa spuneti ca nu este decat inca o copie.

Avem deja Macbook Air de patru ani si tocmai au invadat piata ultrabook-urile. Cel mai aratos si fortos, spre exemplu fiind Asus Zenbook. Si totusi, care sunt punctele forte ale noului laptop. Cu siguranta nu materialele folosite, pentru ca este tot din plastic, spre deosebire de concurentii cu blazon care mizeaza pe aluminiu si inox. Dar daca esti chibzuit cu banii tai si mai putin dornic sa epatezi cu carcasa, o sa vrei sa stii ce e in interior.

U9 cu un ecran de tip Super LED cu diagonala de 11.6 inch adica 29,5 cm. Bateria aduce o autonomie de functionare de 4 pana la 5 ore. Procesorul si memoria te incanta. Dual Core 1,6 Ghz: Cedarview, o memorie RAM de 2GB, iar Hard-diskul de tip SSD vine in doua variante: de 64 sau 128 GB.

E un SSD precum cel pe care George Buhnici a prajit oua, daca mai tineti minte. Adica o memorie rezistenta si extrem de rapida. Atat de rapida ca putem face asa. Inchis si redeschis in 4 secunde. Nu e o super masinarie, dar va face fata cu brio la nevoile a 95% dintre utilizatori. Adica pentru filme, pentru ca are un procesor nou si un conector FullHD pentru legatura cu un LCD sau o plasma. Evident e foarte bun pentru internet, email, ceva jocuri fara pretentii exagerate, dar si cateva lucruri interesante. Spre exemplu, poti folosi bluetooth-ul incorporat sa legi la sistem o casca fara fir. Si apoi sa apelezi prin Skype pe cineva. Pe aceeasi casca folosita la telefon, poti vorbi si auzi ce iti spune prietenul, mama sau un partener de la capatul celalalt.