In casa lui din Paris, Ilie Nastase a starnit rumoare in tara.

"Sigur ca Sarkozy isi apara cetatenii lui si cred ca asa ar trebui sa faca si presedintele Romaniei daca s-ar intampla in Romania acelasi lucru, da?! Mie nu mi-ar conveni sa vina sa stea cineva in fata casei mele cu cortul sa-mi deranjeze copiii, sa ma traga de mana sa-i dau in fiecare zi bani, nu, nu vreau, trebuie sa vedem adevarul, de ce sa ne mintim? In primul rand, Romania trebuie sa se ocupe de acesti oameni, nu Franta, nu Anglia. Nu inseamna ca daca ai libera circluatie trebuie sa vii sa furi”, a spus Nastase.

Fostul tenismen si-a continuat declaratia si cu o propunere: "Romii din Romania i-as trimite in Romania pe toti stiti unde, in Harghita ca acolo sunt multe locuri libere si le-as face case la romi. Eu cred ca a gresit Ceausescu, ar fi trebuit sa faca cum au facut rusii in Basarabia, au bagat rusi in Basarabia si asa trebuie facut si se poate si acuma, sa stiti. "

In aceste conditii Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat.

"Aceasta parte a declaratiei este analizata sub aspectul instigarii la ura rasiala, crearea unei atsmofere ostile, degradante, umilitoare la adresa comunitatii rome. Sunt, din punctul meu de vedere, niste declarati iresponsabile din partea unei persoane care are vizibilitate si este si un ambasador al sportului si un formator de opinie", explica presedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos.

Potrivit agentiei de presa Mediafax, si primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, considera ca ar trebui "sa-i fie rusine" lui Ilie Nastase pentru afirmatiile legate de romi si maghiari.

Fostul tenismen risca o amenda de 8.000 de lei, daca va fi gasit vinovat.