Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a declarat ca incidentul s-a petrecut in jurul orei 3.00 noaptea, hotii fortand usile de la intrarile in magazine.

Unul din seifuri era incastrat, in el fiind circa sapte kilograme de aur, iar celalalt, cu 14 kilograme de aur, nu era incastrat. Intr-unul din seifuri se aflau si doua lingouri din aur. Prejudiciile se ridica la 300.000 de euro, respectiv 370.000 de euro, din estimarile intiale ale politistilor.

Ciocan a precizat ca, in urma cu trei saptamani, firmele respective primisera avertisment, in urma unui control al politiei, pentru ca nu asigurau masuri de paza corespunzatoare.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a  declarat ca cele doua lingouri din aur furate din seiful unui magazin din complexul comercial Obor nu au nicio legatura cu Banca Nationala Romana (BNR), asa cum se afirmase anterior.

Christian Ciocan a spus ca lingourile necesitau masuri speciale de protectie, similare celor de la BNR.

Ciocan a mai spus ca politistii ii cauta pe hoti, facand cercetari si cu privire la paza magazinelor ale caror paznici nu ar fi fost la posturi in momentul in care au avut loc furturile.

Acesta a spus ca Politia Capitalei va cere modificari legislative pentru ca pedepsele acordate proprietarilor de societati comerciale in care valorile nu sunt pazite corespunzator sa fie mai mari.