Prim-ministrul a precizat ca intentia Guvernului este ca acesti bani sa fie obtinuti din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG), relateaza Mediafax.

FEAG este un nou fond european creat pentru a finanta sprijinul individual acordat lucratorilor disponibilizati datorita globalizarii.

Beneficiarii acestui fond sunt lucratorii afectati de concedieri ca urmare a globalizarii. Un stat membru poate solicita Comisiei Europene finantare din FEAG atunci cand peste 1.000 de lucratori sunt concediati.

Sindicalistii de la fabrica Nokia din comuna clujeana Jucu au amanat, miercuri, pentru ziua urmatoare negocierile cu conducerea companiei, intre timp urmand sa aiba o intrevedere cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu, si reprezentantii AJOFM Cluj.

Liderul sindicatului "Nokia Metal" din cadrul fabricii de la Jucu, Valentin Ilcas, a declarat, miercuri, ca ministrul Muncii urmeaza sa aiba, joi, o intalnire cu conducerea Nokia Romania.

Liderii celor doua sindicate de la fabrica Nokia din Jucu, Valentin Ilcas si Cristian Copil, urmau sa aiba, miercuri, o noua runda de negocieri cu conducerea Nokia Romania privind salariile compensatorii care vor fi acordate angajatilor ce urmeaza sa fie disponibilizati.

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.

Citeste si:

Isarescu: Rata anuala a inflatiei a coborat sub 4% in septembrie si a intrat in tinta BNR