"(….)Asa ca va rog sa ii transmiteti domnului ministru sa avem actul normativ pregatit, pentru ca toata lumea sa respecte legea: cei care sunt intr-o situatie de boala sa aiba acoperirea legala si materiala aferenta, iar celor care abuzeaza de aceasta practica sa le inchidem usile, prin modalitati evident, legale", a spus Boc secretarului de stat, citat de Mediafax.

Premierul Emil Boc a declarat, la sfarsitul lunii februarie, ca peste o suta de angajati ai AVAS au intrat in concediu medical, incercand astfel sa scape de sub incidenta Legii de salarizare unitara, prin care salariile individuale sunt reduse, de la 17.000 lei la 2.500 lei.

Dupa aceste declaratii, Ministerul Sanatatii a avansat un proiect de act normativ care stabileste ca autoritatile vor putea verifica daca beneficiarul concediului medical tratat in regim ambulator se afla la domiciliu, iar cuantumul amenzilor pentru eliberarea ilegala a certificatelor de concediu medical de catre medicii prescriptori se va dubla.

Prin introducerea noilor prevederi, Ministerul Sanatatii urmareste reducerea drastica a numarului celor care fraudeaza sistemul de acordare a concediilor medicale, astfel incat de acestea sa poata beneficia numai cei care au intr-adevar nevoie de ingrijiri medicale.
In situatia in care beneficiarul de concediu medical nu este gasit acasa, acesta nu va primi indemnizatia de asigurari sociale aferente concediului medical.

Citeste mai multe sitiri pe www.mediafax.ro