Firma ar urma sa fie infiintata in cel mult trei zile de la aprobarea ordonantei de urgenta. 

Motivele infiintarii companiei

Infiintarea firmei este necesara ca urmare a aderarii Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului, situatie care permite "deschiderea de noi oportunitati de afaceri pentru comerciantii romani", se arata in document, informeaza Mediafax.

Alt motiv este reprezentat de situatia financiara extrem de dificila a unor companii de stat, generata de cuantumul mare al datoriilor. 

Rolul companiei

Rolul acestei firme ar fi identificarea "mecanismelor de eficientizare a activitatilor economice, de functionare a acestora in conditii de profitabilitate, de mentinere a locurilor de munca si de creare a unei atractivitati sporite, societate care sa poata propune metode de marire a competitivitatii produselor in vederea comercializarii acestora atat pe piata interna, cat si pe cele straine, inclusiv pe noile piete create", se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta. 

Intrebat la finalul sedintei de guvern daca aceasta ordonanta se refera la Oltchim, purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, a aratat ca prevederile din actul normativ se refera la foarte multe societati, nu doar la combinatul din Ramnicu-Valcea.