Dupa ratarea privatizarii Oltchim, fostul sef OPSPI a fost propus in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, „pe baza experientei acumulate”
Fondul Proprietatea l-a propus Remus Vulpescu pentru un loc in viitorul Consiliu de Supraveghere al Hidroelectrica avand in vedere experienta acumulata de acesta in ultimele luni in cadrul institutiilor si companiilor de stat, dar si cunostintele sale privind producatorul de energie, scrie Mediafax.
"Fondul Proprietatea l-a propus pe Remus Vulpescu pentru pozitia de membru in cadrul Consiliului de Supraveghere atat datorita experientei sale acumulate in ultimele luni in cadrul institutiilor publice si in cadrul companiilor de stat din Romania, cat si datorita cunostintelor sale semnificative despre Hidroelectrica, operatiunile acesteia, statutul actual in cadrul procedurii de insolventa si perspectivele de dezvoltare. Credem ca prezenta sa in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica va asigura o tranzitie lina atunci cand compania va iesi din insolventa si va permite continuarea a tot ceea ce s-a obtinut pozitiv in aceasta perioada", se arata intr-un comunicat transmis de Franklin Templeton in numele Fondului Proprietatea.
Fondul Proprietatea i-a propus luni pe Remus Vulpescu si pe Oana Truta (angajat al Franklin Templeton, administratorul FP) pentru functia de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica. Membrii Consiliului de Supraveghere urmeaza sa fie alesi intr-o AGA programata pentru 31 octombrie, iar activitatea acestui consiliu va incepe doar dupa iesirea Hidroelectrica din insolventa.
Vulpescu si Truta fac parte in prezent din Consiliul de Administratie al Hidroelectrica, insa sistemul de conducere a companiei urmeaza sa fie schimbat cu un Consiliu de Supraveghere.
Vulpescu a demisionat, miercuri, din functia de sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in lndustrie (OPSPI), exprimandu-si public regretul pentru insuccesul licitatiei de privatizare a Oltchim. Licitatia pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la Oltchim a fost anulata luni deoarece Dan Diaconescu nu a facut dovada ca detine banii pentru plata titlurilor. In aceeasi zi, Fondul Proprietatea l-a propus pe Vulpescu pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica.
La intrarea Hidroelectrica in insolveta, Vulpescu a fost numit si administratorul special al companiei.
Statul detine 80,05% din actiunile Hidroelectrica, iar Fondul Proprietatea are restul de titluri, reprezentand 19,95% din capitalul social.
Producatorul de energie detinut de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a intrat in insolventa in 20 iunie si de atunci se afla in administrarea judiciara a firmei Euro Insol.
Compania este in insolventa din cauza vanzarilor de energie catre "baietii destepti", a managementului deficitar, secetei prelungite, dar si a altor factori, conform unui raport al Euro Insol. Producatorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro in perioada 2006-2012 din vanzarea energiei prin contracte directe.
Mai multe despre:
#Remus Vulpescu#Hidroelectrica
Pe acelasi subiect: