Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va primi in plus 4,36 miliarde lei, reprezentand transferuri de la bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale de stat, pentru finantarea drepturilor persoanelor cu handicap, precum si a pensiilor pentru veterani si urmasi, indemnizatiilor reparatorii, alocatiilor de stat pentru copii, alocatiilor familiale, indemnizatiilor pentru cresterea copilului si altor ajutoare sociale, potrivit sursei citate.

Bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2010 se majoreaza cu aproape 2 miliarde lei, in schimb cel pentru accidente de munca se diminueaza la venituri cu 8,42 milioane lei. Bugetul pentru somaj se majoreaza de asemenea cu aproape 1,5 miliarde lei.

"Dificultatile economice se vor reflecta si in evolutia de pe piata muncii: numarul de salariati se va reduce cu 1,8% fata de o crestere cu 0,9% in prognoza utilizata la constructia initiala a bugetului", se arata in documentul Guvernului.

Ministerul Sanatatii va primi la randul sau inca 2,81 miliarde lei, reprezentand transferuri din bugetul de stat catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru acoperirea deficitului.

Alte fonduri vor fi alocate Ministerului Mediului si Padurilor, Ministerului Economiei, Ministerului Culturii, Ministerului Comunicatiilor si Academiei Romane.

Vor fi insa taiate bugetele Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Justitiei, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si Ministerului Public.