Guvernul elen a apreciat abordarea inspectorilor drept inacceptabila, dupa ce autoritatile elene au intrat in atentia presei presei locale pentru lipsa de reactie fata de criticile aduse reformelor si apelurilor de a privatiza mai multe active.

Premierul George Papandreou a comunicat nemultumirea guvernului directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, si comisarului pentru Afaceri Monetare Olli Rehn.

Papandreou i-a transmis lui Strauss-Kahn, telefonic, "mesajul guvernului elen privind atitudinea inacceptabila a Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene (BCE) si FMI in timpul conferintei de presa de vineri", se arata intr-un comunicat al biroului premierului.

"Nu am cerut nimanui sa se amestece in afacerile noastre interne. Primim ordine doar de la poporul elen", a declarat in aceeasi zi purtatorul de cuvant al guvernului, George Petalotis.

Inspectorii institutiilor creditoare internationale s-au aflat la Atena pentru a monitoriza progresele planului de consolidare in valoare de 110 miliarde de euro.

Acestia au declarat ca reformele evolueaza in mare parte in directia corecta si au aprobat noua transa de imprumut, dar au apreciat ca guvernul trebuie sa vanda mai multe active pentru a redresa economia.