O astfel de uniune, promovata de Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana, ar consta in supravegherea centralizata a bancilor si intr-un mecanism comun de garantare a depozitelor de economii, relateaza AFP. 

"Ar fi pur si simplu o noua posibilitate, creativa, trebuie sa recunoastem, de sifonare a solvabilitatii germane. Tarile din zona euro trebuie sa isi asume fiecare responsabilitatea propriilor banci", a declarat Christian Lindner, lider regional important al FDP, publicatiei Handelsblatt. 

Liderul deputatilor FDP, Rainer Bruderle, considera la randul sau ca infiintarea unui uniuni bancare va da impresia ca "nu avem incredere in mecanismele actuale". 

Deputatul CDU Michael Fuchs a declarat pentru Handelsblatt, ca o astfel de uniune bancara "este fundamentata pe socialism" si ca "nu se poate impune contribuabililor garantarea depozitelor altor europeni". 

Angela Merkel nu respinge in totalitate ideea unei supravegheri centralizate a bancilor europene, dar o impinge intr-un orizont mai indepartat, in care zona euro va fi mai integrata, in special in privinta politicii bugetare.

Sursa: Mediafax