"GE Capital isi vinde partea sa de 26,7% din joint venture catre Garanti Bank, care va detine 100% din businessurile din Romania, cuprinzand Garanti Bank - o institutie bancara reglementata de BNR - si institutiile financiare non-bancare care functioneaza sub brandul GE Money", potrivit unui comunicat comun al celor doua grupuri.

Dmitri Stockton, presedintele GE Capital Global Banking a mentionat ca motivul pentru care grupul se retrage din parteneriatul din Romania este legat de strategia globala a GE de a-si creste investitiile in sectoarele industriale cheie, incluzand infrastructura si tehnologia, dar pastrand GE Capital la o dimensiune mai mica si mai specializata.

Brandul GE Money cuprinde compania de leasing Motoractive IFN, societatea de credite de consum Ralfi IFN, precum si compania Domenia Credit.

"Nu va exista nicio schimbare privind strategia si viziunea de dezvoltare", a spus Ergun Ozen, presedintele si directorul general al Garanti Bank.

Grupul Garanti are in Romania active consolidate de 1,5 miliarde de euro, iar operatiunile din Romania vor functiona sub brandul Garanti incepand cu ianuarie 2011.

"GE va continua sa furnizeze solutii pentru energie, tehnologie si proiectele legate de infrastructura sistemului medical si al echipamentelor de tratare a apei, raspunzand astfel provocarilor si contribuind la satisfacerea necesitatilor la nivel local", a spus Cristian Colteanu, GE Regional Executive pentru Romania.

GarantiBank si-a inceput activitatea in Romania in 1998, fiind sucursala din Romania a GarantiBank International N.V., cu sediul la Amsterdam. Banca este detinuta in intregime de GarantiBank Turcia, cea mai mare banca privata din Turcia.