"Este o decizie binevenita, mai ales ca initiativa a venit din partea oamenilor de afaceri. Dobanda de 36% pe an era absolut scandaloasa, daca ne gandim ca si firmele puteau pretinde acelasi lucru pentru platile restante", a comentat pentru incont.ro secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Nicolae Cristian Parvan.

"Este o masura excelenta, pentru ca foarte multe firme au intrat in faliment si din cauza acestei dobanzi penalizatoare, nu doar a impozitului forfetar, asa cum s-a spus", a spus la randul sau Florea Parvu, vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Dobanda penalizatoare in momentul de fata este de 0,1% pe zi sau 36% pe an, de mai mult de trei ori mai mare decat dobanda de referinta. Ce impact ar avea reducerea ei la nivelul mediului de afaceri?

"Pentru cei care sunt buni platnici, evident ca acesta va fi un stimulent. In cazul rau platnicilor, ar putea aparea intarzieri la platile efectuate catre bugetul de stat. Noi suntem insa convinsi ca nu se va intampla acest lucru", a adaugat Parvan.