Cele doua camere ale Parlamentului s-au reunit, luni, pentru a citi hotararea Curtii Constitutionale, dupa care documentul a fost trimis la Monitorul Oficial, pentru publicare.

Judecatorii CCR au decis, saptamana trecuta, ca referendumul nu este valid, pentru ca prezenta la vot nu a fost de 50% plus 1.

"Am luat act de o hotarare a Curtii Constitutionale, nu am avut nici macar o posibilitate sa intervenim, mi-as fi dorit sa intervenim, sa avem o dezbatere, dar nu avem aceasta competenta. Nu avem competente sa anulam o decizie a Curtii Constitutionale", a declarat presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea dupa sedinta.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan declara ca Traian Basescu "isi va relua atributiile si va incerca sa repare atat cat se mai poate din ceea ce a fost stricat" privind credibilitatea Romaniei in plan extern, el apreciind ca o demisie a acestuia ar fi "ultima cireasa" pe un "tort amar".

Intrebat despre o potentiala demisie a lui Traian Basescu, europarlamentarul PDL a raspuns: "Nu cred ca un om care se bucura de credibilitate, singura personalitate politica la ora actuala la varf in conducerea tarii, care se bucura de credibilitatea partenerilor externi sa-si dea demisia. Asta ar fi, poate, ultima cireasa pe tortul amar al pierderii de credibilitate pentru Romania".

Senatorul independent Mircea Geoana a declarat, joi, intr-un interviu pentru Mediafax, ca Traian Basescu isi va incheia mandatul inainte de 2014, fie prin demisie, fie prin impunerea, intr-o modalitate democratica, a plecarii sale, respectiv demitere.