“ Am ales sa sprijinim mediul privat, care va aduce bani la buget, pentru ca ulterior sa putem mari salariile si pensiile. Majorarea taxelor ar fi afectat sectorul privat pe care ne bazam. Prin cresterea taxelor am limita sansele de revenire economica a tarii”, a declarat Emil Boc.

 

Intrebat insistent de jurnalisti, la finul discutiei cu patronatele, daca garanteaza ca TVA si cota unica nu vor fi majorate de Guvern incepand cu 2011, premierul a evitat sa raspunda transant.

"Cu o conditie: sa nu se agraveze criza economica internationala, iar aceste masuri sa se poata implementa", a spus Boc.

Referitor la masurile hotarate de Guvern pentru reducerea deficitului, premierul a adaugat ca Romania trebuie sa ajunga sa plateasca salariile si pensile din ceea ce produce si nu din imprumuturi, asa cum se intampla acum.

“ Daca nu luam aceste masuri, in cateva luni nu vom mai putea plati salariile si pensile, intelegerea cu FMI va fi rupta si nu vom mai gasi finantare nicaieri”, a afirmat Boc.

Premierul Emil Boc s-a intalnit, vineri, cu organizatiile patronale pentru discutii privind scrisoarea de intentie convenita cu FMI, inainte ca documentul sa fie aprobat de Guvern, dupa ce joi a discutat cu liderii sindicali.