"Ce o sa zica lumea ca tara arde si Boc este la conferinta ?", s-a adresat premierul organizatorilor, potrivit Mediafax.

Prim-ministrul s-a scuzat totusi ca nu poate sta foarte mult la discutii, ci se va rezuma la un discurs, deoarece trebuie sa revina la Guvern pentru a coordona interventia autoritatilor in ceea ce priveste deszapezirea.

In discursul sustinut in fata oamenilor de afaceri, premierul a amintit ca Germania este primul partener comercial si principala piata de export a tarii si a aratat ca Romania ofera in prezent stabilitate si predictibilitate, fiind in afara oricarui risc major din Uniunea Europeana.

Emil Boc a asigurat ca Guvernul nu va aplica masuri populiste in an electoral, ci va promova doar politici care pot asigura stabilitate economica.

Premierul a aratat totodata ca exista firme atat straine, cat si romanesti nemultumite de unele decizii ale justitiei si le-a recomandat investitorilor ca in astfel de cazuri sa se adreseze Consiliului Superior al Magistraturii, precizand ca el sustine principiul separarii puterilor si faptul ca institutiile statului trebuie sa actioneze independent, conform legii.