Pandit va fi inlocuit de Mike Corbat, fost director general al Citigroup pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa, care lucreaza in aceasta banca de aproape trei decenii.

In urma informatiei, actiunile Citigroup au coborat cu pana la 3%, fiind ulterior tranzactionate in scadere cu 1,7%.

"Avand in vedere progresele realizate in ultimii cativa ani, am ajuns la concluzia ca este momentul potrivit ca altcineva sa preia conducerea Citigroup", a afirmat Pandit intr-un comunicat.

Pandit a devenit director general al Citigroup in decembrie 2007, iar prima parte a carierei sale a petrecut-o la Morgan Stanley.

Presedintele si directorul operational John P. Havens a demisionat la randul sau. Havens a declarat ca intentiona sa se retraga din functie la sfarsitul acestui an dar a decis, avand in vedere demisia lui Pandit, sa plece acum din companie.

Citigroup a anuntat luni scaderea profitului net in trimestrul al treilea cu 88%, la 468 milioane de dolari, in urma revizuirii in scadere a valorii unei participatii de 49% detinute la compania de brokeraj Smith Barney, vanduta in septembrie catre Morgan Stanley.