Directoarea de operatiuni a Credit Europe, in arest! Sustine ca e nevinovata! VIDEO
"Nu eu am luat banii. Lucrez de 15 ani in aceasta banca si nicioadata nu am facut nimic rau!" Asa s-a aparat directoarea de operatiuni de la banca din Brasov, suspectata ca pus la cale o frauda uriasa. Arestata preventiv pentru 29 de zile, femeia a facut recurs si a cerut sa fie cercetata in libertate.
Fosta directoare de operatiuni a cerut sa fie vizionate inregistrarile de pe camerele de supraveghere si sa fie verificat in amanunt sistemul informatic al bancii. Astfel se va dovedi ca nu ea este vinovata de faptul ca zeci de clienti s-au trezit cu conturile goale.
Femeia a mai spus ca, pentru a sustrage cele aproape 2 milioane de euro, ar fi avut nevoie de acceptul serviciului de prevenire a spalarii banilor. Legea spune ca orice tranzactie mai mare de 10.000 de euro trebuie avizata de acest serviciu.
In plus, avocatul femeii a sustinut si ca suspecta este bolnava si ca ar trebui internata, fara sa spuna de ce afectiune sufera. Dupa o jumatate de ora de deliberari, judecatorii au decis ca fosta directoare trebuie sa ramana in arest.
Pe de alta parte, ancheta procurorilor continua, pentru ca anchetatorii banuiesc ca femeia a avut si complici.
La Protectia Cosumatorului curg in continuare plagerile. Luni dimineata au mai fost inregistrate trei, astfel ca numarul pagubitilor a ajuns la 35.
O parte din clientii bancii, care au fost suficient de creduli incat sa ii dea bani directoarei de operatiuni ca sa le deschida conturi, au ramas fara ei. Femeia nici macar nu i-a depus in banca. Au fost indusi in eroare pentru ca ea le elibera extrase de cont false, lasandu-i sa creada ca economiile lor tot cresc. De fapt, oamenii nu mai aveau niciun eurocent. Asa a ramas domnul Ciortan fara 50.000 de euro.
"Ne cunosteam de cativa ani, era foarte draguta, i-am dat banii", marturiseste Tudosie Ciortan, pagubit.
Anchetatorii cred ca angajata bancii folosea si alte metode: profitand de faptul ca pozitia ii permitea sa aiba acces la sistemul informatic, transfera bani din conturile clientilor in conturile unor firme sau ale unor persoane fizice, dupa care facea retrageri de numerar.
In functie de moneda de care avea nevoie, scotea euro din conturi si ii schimba in lei sau invers, dupa care ii ridica de la casierie.
Sau, a treia posibilitate, incasa direct banii din conturile unor clienti ai bancii.
"Directoarea a fost reticenta si nu ne-a dat raspunsurile pe care le asteptam la intrebarile pe care i le-am pus. A tagaduit implicarea ei in cauza si faptul ca are vreo legatura cu disparitia sumelor de bani", spune Alexandru Cor, procuror DIICOT Brasov.
Imediat dupa ce judecatorii au decis s-o aresteze, avocatul femeii a anuntat ca va depune recurs.
Daca pana acum politistii au vorbit despre cinci oameni din banca banuiti ca au furat, in complicitate, din conturile clientilor, acum, procurorii au spus ca au doar un suspect: directoarea de operatiuni. Ea neaga insa in continuare totul, chiar daca atunci cand i-au perchezitionat locuinta, anchetatorii au gasit mai multe insemnari cu nume si sume de bani, posibil cele ale pagubitilor.