Deutsche Bank: "Pretul aurului va creste". Ce materie prima se va scumpi cel mai mult
Pretul aurului ar trebui sa urce in continuare, ca urmare a incercarilor investitorilor de a se proteja de volatilitatea valutelor. De asemenea, porumbul va fi materia prima cu cea mai buna evolutie a pretului in trei-sase luni, a declarat managerul unei divizii de investitii la Deutsche Bank.
Cotatia porumbului pe pietele internationale va creste, sustinuta de cererea puternica inregistrata in China in ultimii ani si de stocurile reduse din SUA.
Cotatiile materiilor prime vor urca, in medie, cu 6-8% pe o perioada de 12 luni, considera Theresa Gusman, de la Deutsche Bank RREEF Commodity Advisors, fond care administreaza active de 4,5 miliarde de dolari, scrie Mediafax.
Gusman are, insa, o atitudine mai prudenta pe termen scurt in privinta metalelor destinate sectorului industrial si a produselor din sectorul energetic.
Trendul aurului
Pe termen scurt, echipa de analisti de la Deutsche Bank RREEF Commodity Advisors este optimista in privinta aurului, intrucat monede precum dolarul, yenul sau euro se confrunta cu probleme.
"Ne asteptam ca pretul aurului sa creasca. Reprezinta in continuare un plasament sigur intr-o perioada de depreciere a valutelor", a declarat Gusman
Ce se intampla cu petrolul si cuprul
Pretului cuprului, sensibil la perspectivele economice, va fi influentat negativ de situatia dificila a pietei imobiliare din SUA si temerile ca cea mai mare economie a lumii va intra probabil in recesiune.
Pe termen scurt, cotatia barilului de titei Brent nu va depasi 120 de dolari, considera Gusman, insa pe termen lung aceasta va urca spre 150 de dolari, din cauza resurselor limitate si a cererii foarte mari de pe pietele emergente, precum China.
Citeste si:
Recolta record de porumb. Exporturile Romaniei ar putea atinge un miliard de euro VIDEO