Cea mai mare banca germana a devenit unul dintre cei mai mari investitori si creditori ai capitalei jocurilor de noroc din SUA, noteaza publicatia britanica.

Deutsche Bank are deschisa o linie de credit de 3,9 miliarde de dolari cazinoului-hotel Cosmopolitan, o subsidiara a grupului german, infiintata dupa ce dezvoltatorul proiectului a intrat in faliment. In plus, institutia de credit are in portofoliu imprumuturi acordate de un miliard de dolari si o participatie de 25% la Station Casinos, companie care opereaza mai multe cazinouri in Las Vegas.

Plasamentele in industria jocurilor de noroc sunt comparabile cu expunerea de 5,1 miliarde de dolari pe Grecia, Italia, Irlanda, Spania si Portugalia, tarile cel mai puternic afectate de criza din zona euro.

Deutsche Bank nu a avut niciodata planuri de a detine cazinouri in Las Vegas, iar banca a transmis FT ca hotelul-cazinou Cosmopolitan, a carui constructie a costat patru miliarde de dolari, "nu reprezinta o investitie strategica sau pe termen lung".

Las Vegas, descris drept "centrul zero al crizei economice mondiale" de catre Institutul Brookings, a fost puternic lovit de recesiune si de prabusirea pietei imobiliare. Somajul din Las Vegas este cel mai ridicat din SUA, din cauza problemele din sectorul constructiilor, noteaza FT.

Imaginea dezolanta a bogatiei. Cine stinge lumina in cazinourile din Las Vegas FOTO