Drept urmare, pentru mai bine de 10 zile, banca a suspendat toate platile, a blocat toate conturile, iar bancomatele au fost nefunctionale, potrivit site-ului de stiri lettera43.it.

Din cauza problemelor de finantare pe care le are, din noiembrie 2011, banca este supravegheata de doi comisionari trimis de Banca Italiei - Giuseppe Bonsignore si Raffaele Lener.

Consultinvest Sim, o firma de brokeraj din Modena si-a exprimat deja interesul pentru a prelua activitatile BNI si de a relansa activitatea bancii, actiune care trebuie aprobata, insa, de Banca Italiei, care nu a luat nicio decizie in acest sens pana in prezent.

Un caz asemanator a avut loc in decembrie 2010, cand Banco Emiliano Romagnolo (BER) a blocat aproximativ 1.200 de conturi, pentru 3 luni si a existat suspiciunea de faliment. La scurt timp dupa acest episod, Intesa Sanpaolo si-a manifestat interesul sa preia banca.

A fost nevoie, insa, de trei luni, pana pe 7 martie 2011, pentru imbunatatirea operatiunilor si pentru ca oamenii sa poata opera din nou in propriile conturi.