Veniturile medii lunare pe persoana s-au situat la 770 lei, iar cheltuielile la 698 lei, indica INS.

Din total, veniturile banesti au fost in medie de 1.909 lei lunar pe gospodarie (659 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 322 lei lunar pe gospodarie (111 lei pe persoana).

Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (49% din veniturile totale ale gospodariilor, in scadere cu 0,1 puncte procentuale fata de primul trimestru si cu 1,7 puncte procentuale fata de trimestrul al doilea).

La formarea veniturilor totale ale gospodariilor, in perioada iulie-septembrie, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestatii sociale in proportie de 26,7%, veniturile din agricultura cu 3,5%, veniturile din activitati neagricole independente cu 3% si cele din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei cu 1,9%.

O pondere importanta o detin si veniturile in natura (14,4%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (12,8%).

In intervalul analizat, veniturile totale medii pe o gospodarie din mediul urban au fost cu 32,3% mai mari decat ale gospodariilor din mediul rural si cu 11,8% mai mari fata de ansamblul gospodariilor.

In principal, romanii au cheltuit cei mai multi bani pe bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor si cotizatiilor

Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei, cumpararea de actiuni etc. detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei.