Esti tanar si intreprinzator? Cum sa incepi un business cu 100.000 de lei de la stat
Tinerii care vor sa-si inceapa o afacere se pot inscrie incepand de astazi si pana pe 22 aprilie, ora 16:30, in prima etapa a programului guvernamental START. Astfel, ei pot primi pana la 70% din valoarea cheltuielilor aferente proiectelor, dar nu mai mult de 100.000 de lei.
Programul este derulat de Agentia pentru IMM-uri, potrivit unui comunicat al institutiei
Inscrierea se face on-line pe site-ul Agentiei incepand cu aceasta dimineata, de la ora 10:00.
In cazul in care intreprinzatorul are nevoie si de un credit bancar, el poate contracta 30% din valoarea proiectului, dar nu mai mult de 50.000 de lei/beneficiar.
In plus, cei care aspira la statutul de intreprinzatori pot lua bani de la stat si pentru cumpararea de calculatoare, software-uri sau taxe de achizitionare a domeniului de internert.
Statul finanteaza pana la 25.000 de euro pentru achizitia de calculatoare si a unui spatiu pentru business-uri. Mai mult, finantarea acopera si achizitia de hale de productie si cladiri.
Cine poate aplica pentru programul guvernamental START
Vizati sunt cetateniI romani, cu studii medii sau superioare definitivate, care nu au mai beneficiat de finantare in cadrul acestui program nici ca persoane fizice, nici ca asociati, actionari sau administratori societati comerciale care a primit ajutor financiar nerambursabil in cadrul acestui program in anii anteriori.
Care este regula dupa care se vor acorda acesti bani? Dupa principiul „primul venit, primul servit”, in aceasta ordine vor beneficia de finantare cele mai bune planuri de afaceri. Data de la care va începe cea de-a doua etapa a programului nu a fost inca anuntata public, urmand a se realiza acest lucru ulterior.
Bugetul pentru 2011 alocat celor doua etape ale programului START este de 10 milioane de lei. Totodata, din acesti bani vor fi organizate cursuri de antreprenoriat de patru zile pentru femei. Pentru a putea participa, trebuie sa ai peste 18 ani si cel putin studii medii finalizate. Apoi nu-ti mai ramane decat sa completezi documentele prezente pe site-ul insitutitiei.
Citeste si :
Pe acelasi subiect: