Realizatoarea americana nu se va retrage insa din televiziune, focalizandu-si energia in OWN, postul de stiri pe care l-a lansat in ianuarie 2011. Are o averea cotata la peste 2,7 miliarde de dolari si, fireste, isi poate permite orice extravaganta.  Este totodata cunoscuta o adevarata filantropista, care doneaza milioane de dolari in scopuri caritabile. Iata ce avere fabuloasa are faimoasa Oprah Winfrey.

Au milioane de admiratori si venituri de peste 4,5 miliarde de dolari. Topul celor mai influente celebritati

Unul dintre numeroasele acte de caritate pe care Oprah le-a facut a fost sa deschida o scoala de fete in Africa de Sud – donatie ce a costat-o aproape 40 milioane de dolari. Si asta pentru ca realizatoarea de culoare a reusit sa-si construiasca o viata lipsita de griji, datorita sumelor incredibile cu care a fost platita pentru talk-showul, The Oprah Winfrey Show. A fost considerata timp de multi ani drept cea mai bine platita femeie de culoare si cea mai bine platita realizatoare din lume, fiind modelul a numeroase generatii de realizatori tv.

Oprah si-a permis un trai extravagant, achizitionandu-si case in diverse state americane si detinand chiar propriul avion. „Este minunat sa ai propriul jet”, a recunoscut aceasta intr-una din emisiunile sale. Iata ce avere colosala are cunoscuta vedeta de televiziune:

1. Oprah a platit in 2011 aproximativ 52 de milioane de dolari pentru luxoasa sa proprietate din Montecito, California, pe care a numi-to „Tara fagaduintei”.

2. Gradinarul sau si-a petrecut cinci ani de zile pentru a reproduce un soi hibrid de trandafiri pentru imensa gradina a vedetei americane din California.

3. Extravagantul conac include si o ceainarie, despre care realizatoarea sustine ca este singurul loc in care se poate relaxa si uita de toate problemele.

4. Atunci cand se afla in Chicago, Oprah locuieste intr-un duplex de 15.000 de metri patrati, situat in Water Tower Place, pe bulevardul Michigan Ave.

5. Din 2002, detine si o ferma idilica in Kula, Hawaii.

6. Cativa ani mai tarziu, si-a achizitionat aproximativ 63 de hectare de pamant langa plaja Hamoa, din Maui.

7. Regina media are o casa de vacanta, amplasata chiar pe malul din Antigua.

8. Oprah detine totodata o casa situata pe tarmul din Lavallete (New Jersey), o vila pentru vacantele la ski in Telluride (Colorado) si o proprietate in Douglasville (Ga).

9. In 2010 a vrut sa-si cumpere un conac in New Jersey, in valoare de 68 milioane de dolari, o afacere insa pe care nu a finalizat-o inca, potrivit publicatiei Forbes.

10. Regina talk-showurilor zboara, cum altfel, decat cu avionul privat, in valoare de 42 milioane de dolari. Aeronava este personalizata cu logo-ul Global Express XRS.

11. Asemenea oricarui star care se respecta, Oprah are gusturi rafinate cand vine vorba despre moda. Recent, realizatoarea a vandut genti de designer, pantofi si haine in valoare de mii de dolari in cadrul unei licitatii online de caritate, ce a avut loc in Statele Unite.

12. Are chiar propria strada: la inceputul acesti luni, primarul din Chicago, Richard Daley, a denumit aleea din fata studiorilor americane de televiziune Harpo, drept „Oprah Winfrey Way” (Aleea lui Oprah Winfrey), numind-o pe aceasta "un foarte bun ambasador al orasului nostru si a adaugat ca prezenta ei in Chicago „a fost un cadou de peste doua decenii“.

"Este mai bine decat un Oscar sau un Emmy!", a exclamat Oprah, impresionata de gest. „Este cu adevarat o poveste minunata, un miracol, in care o fetita de culoare, nascuta in Kosciusko, Mississippi, merge pe un drum murdar care se sfarseste cu o strada pe care se afla numele meu, in cel mai mare oras din lume, Chicago“, a spus realizatoarea, potrivit Forbes. 

13. O mare iubitoare de caini, Oprah i-a lasat patrupedului sau, prin testament, o avere de 30 milioane de dolari!

14. Este totodata cunoscuta ca isi rasfata foarte mult angajatii. In 2009, regina media a cheltuit peste 800.000 de dolari, luandu-si cu ea, intr-o croaziera pe Marea Mediterana, aproape 100 de angajati.

15. Aclamatul bucatar-sef Art Smith, considerat de televiziunea Bravo TV, ca facand parte din „Topul maestrilor bucatari”, a fost bucatarul personal al lui Oprah, pana in 2007.


Povestea copilei abuzate in copilarie, devenita idol pentru milioane de oameni

Oprah Gail Winfrey s-a nascut pe 29 ianuarie 1954, in Kosciusko, Mississippi (SUA), ca fiica a unor parinti adolescenti necasatoriti, care la scurt timp s-au despartit.

Pana la varsta de sase ani a fost crescuta de bunica, ce i-a insuflat spiritul religios si dragostea pentru credinta. Aceasta o invata inca de la trei ani sa citeasca, astfel ca inca de mica, Oprah stia pe de rost versete intregi din Biblie, fiind supranumita "Micul recitator".

Copilaria i-a fost marcata de lipsuri, singura papusa pe care a avut-o fiind realizata dintr-un cocean de porumb. Oprah a fost abuzata sexual timp de patru ani (de la 9 la 13 ani), iar la varsta de 14 ani a nascut prematur un copil, care a murit insa curand.

Oprah a plecat apoi la Nashville, in statul Tennessee, sa locuiasca impreuna cu tatal sau. Sub supravegherea stricta a lui Vernon Winfrey, tanara s-a schimbat complet. A absolvit East High School din Nashville si Universitatea de Stat din Tennessee. La 17 ani a castigat titlul de Miss Black Tennessee si a fost cooptata la postul de radio din Nashville, devenind in scurt timp co-prezentatoarea programului de stiri de pe canalul WJZ-TV, din Baltimore, iar mai tarziu, co-prezentatoarea unui show intitulat „People are Talking” („Oamenii vorbesc”).

In 1984 s-a mutat la Chicago, unde a prezentat show-ul matinal WLS-TV'. In mai putin de o luna, emisiunea a devenit cel mai vizionat talk-show local. Ulterior, durata acestuia a fost prelungita, iar talk-showul a fost redenumit „The Oprah Winfrey Show”. Incepand cu 8 septembrie 1986, s-a transformat intr-o emisiune difuzata la nivel national, devenind cel mai vizionat show din istoria televiziunii.

Regina talk-show-urilor a pus capat celebrei sale emisiuni, dupa 25 de ani de difuzare

Considerata o legenda in industria mass-media, Oprah a inregistrat pe 17 mai ultimul episod al binecunoscutul talk-show, "The Oprah Winfrey Show", care a fost difuzat pe 25 mai, alaturi de numeroase celebritati, printre care Beyonce, Tom Cruise si Madonna, invitati in emisiunile sale in momentele cheie ale carierei lor, dorind astfel sa isi arate aprecierea fata de realizatoarea tv.

"Nu este un secret faptul ca milioane de persoane se simt inspirate de Oprah. Eu sunt una dintre aceste persoane. Ea lupta pentru lucrurile in care crede, chiar daca asta o face sa devina nepopulara", a spus Madonna in ultima editie a celebrei realizatoare.

"Femeile de pretutindeni au ajuns sa inteleaga mai bine ce sunt, cine sunt si ce pot deveni", a adaugat si Beyonce.

The Oprah Winfrey Show a fost, timp de multi ani, lider de audienta in Chicago, fapt care a propulsat-o pe aceasta pe locurile fruntase in topul Forbes, cu o avere estimata astazi la peste 2,7 miliarde de dolari.

Oprah Winfrey a incheiat astfel o etapa din viata profesionala, dar nu a pus capat si carierei sale. Aceasta si-a lansat in ianuarie 2011, propria televiziune, OWN, in parteneriat cu Discovery Communications, unde va prezenta o noua emisiune, care urmeaza sa fie difuzata zilnic.