Garsoniera aflata in executare silita are 21 de metri patrati si nu este singura oferta interesanta pe care o are banca in Constanta ori in alte orase sau localitati turistice. Si daca ar trebui modernizat si investit in ea de la un capat la altul tot nu ar necesita investitii mai mari de cateva miii de euro.

Sa ne intoarcem insa la ofertele BCR care par pentru toate varstele. Daca garsoniera s-ar potrivi foarte bine unui cuplu de tineri, exista insa si oferte pentru, sa zicem, o famile de maturi cu vieti agitate sau tineri pensionari dornici de rasfat. Geriatric, dar rasfat!

Un apartament cu doua camere la Techirghiol, la vestitele bai de namol, este scos la licitatie cu un pret de pornire de 118.668 lei (circa 28.300 euro).

O casa in Sibiu pe Calea Dumbravii, poate cea mai buna zona rezidentiala a orasului istoric care este destul de aproape de baile de la Ocna Sibiului, se vinde cu 155.000 de lei (36.900 de euro) si este de tipul P+1 adica parter plus un etaj.

Mai exista la vanzare si un apartament de trei camere, cu o suprafata de 67,5 metri patrati de data aceasta in Constanta, estimat la 234.778 lei (circa 55.000 de euro) si inca unul cu doua camere, in Brasov, cu un pret de 127.635 lei (30.390 euro).

Si in Timisoara exista o oferta demna de luat in seama. Este vorba despre un apartament cu patru camere scos la vanzare pentru un pret minim de 71.875 de euro.

Cele mai multe oferte de vanzare imobile sau terenuri in cazul BCR sunt, la ora actuala, in judetele Caras-Severin, Bistrita Nasaud sau Maramures.

Si Raiffeisen Bank are oferte apetisante. Una dintre ele: un apartament de patru camere in orasul cu Biserica Neagra pentru un pret de 195.000 de lei adica putin peste 46.000 de euro. Pret la care mai gasesti si acum garsoniere destul de mici si nu tocmai aratoase in Bucuresti!

Alpha Bank are, la randul ei, anunturi de organizare a mai multor licitatii. Ne-a retinut insa atentia oferta cu un apartament cu trei camere, tot in orasul Brasov, de aproape 56 de metri patrati, care este scos la vanzare pentru un pret minim de 181.621 lei (43.200 de euro).

Din ce in ce mai multe banci scot pe piata locuinte in special, executand astfel clientii care nu si-au mai rambursat creditele ipotecare sau alte credite garantate cu ipoteca.

Preturile de incepere a licitatiilor sunt de 75% din pretul la care respective locuinta a fost evaluate, iar ca sa participi trebuie sa depui o cautine de 10% din pretul de vanzare minim.

Toate persoanele interesate de cumpararea unui astfel de bun trebuie sa faca oferta de cumparare cu cel putin cinci zile inainte de termenul fixat pentru licitatie.

Cei interesati sunt obligati sa depuna intr-un cont al bancii respective, pana la termenul licitatiei, 10 % din pretul cerut, dovada atasandu-se la oferta de cumparare.

In ziua licitatiei, cea mai buna oferta va avea castig de cauza.

In ultimul an, somajul si scaderea veniturilor, plus intreruperile fortate de activitate i-au lasat pe romani fara posibilitatea de plati ratele la banci.