Activele bancii au urcat anul trecut cu 13%, la 292 milioane euro, comparativ cu nivelul din 2011.  De asemenea, totalul creditelor Credit Agricole Bank Romania a crescut cu 14%, la 241 milioane euro, iar cel al depozitelor s-a majorat cu 56%, la 113 milioane euro. Venitul net din comisioane a crescut anul trecut cu 7%. 

"Ajustarile privind deprecierea creditelor au fost reduse cu 6%, ajungand sub nivelul de 1%. Credit Agricole Bank Romania inregistreaza una dintre cele mai bune rate de acoperire a creditelor neperformante", se arata intr-un comunicat al bancii. 

In 2012, activitatea de creditare pe segmentul corporate a crescut cu 28%. 

Cheltuielile operationale au scazut cu 6% fata de anul precedent, in conditiile in care banca a continuat sa investeasca in tehnologie si in optimizarea proceselor. Totodata, reorganizarea resurselor umane a reprezentat un alt obiectiv al bancii in 2012, rezultand intr-o scadere cu 12% a numarului de salariati. 

Credit Agricole Bank Romania este fosta Emporiki Bank Romania, care a fost preluata in iunie anul trecut de grupul francez Credit Agricole de la divizia Emporiki Bank Grecia.