Randamentul obligatiunilor in euro scadente in 2018 a scazut cu 0,18 puncte procentuale, la 6,29% pana la 12:54, ora Bucurestiului, si se indreapta catre cel mai mare declin pe parcursul unei zile din mai 2010.

Costul asigurarii datoriei pe cinci ani impotriva riscului de neplata prin contracte CDS (credit default swap) a coborat cu 0,07 puncte procentuale, la 3,92 puncte, si se afla sub cel al Sloveniei, de 3,98 puncte, potrivit datelor CMA. Slovenia, membra a zonei euro, este evaluata cu ratinguri mai ridicate de agentiile de evaluare financiara.

Romania a vandut, marti, obligatiuni pe zece ani cu un randment de 6,875%, cererea din partea investitorilor fiind de aproape 7 miliarde de dolari, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Bogdan Dragoi.

Romania a atras 1,5 mld. dolari din vanzarea de obligatiuni pe 10 ani

Guvernul a aprobat la mijlocul anului 2010 programul de emisiuni MTN pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. In prima emisiune a programului, Finantele au atras la inceputul lunii iunie a anului trecut 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%.