Concurenta pe piata “telefoanelor destepte” urmeaza sa se intensifice saptamana viitoare, cu prilejul Congresului Mondial de Telefonie Mobila de la Barcelona.

Japonezii de la Fujitsu au pregatit o gama de telefoane mobile care sa functioneze cu doua sisteme de operare: Android si Windows. Obiectivul companiei este sa creeze in piata europeana o concurenta puternica pentru liderii Apple si Samsung.

Producatorii japonezi au mai incercat sa patrunda in piata europeana in special pe segmentul eletrocasnicelor, actiune similara cu cea a rivalilor Samsung si HTC care au reusit sa obtina o cota de piata importanta. In ultimii doi ani au mai parut in Europa si producatorii chinezi Huawei si ZTE care castiga teren in segmetul de aparatura ieftina.

Noile modele de telefoane si tablete marca Fujitsu, destinate pietei europene, utilizeaza tehnologie care poate fi folosita la nivel global. Telefoanele mobile vor fi activate de stemul NFC si vor functiona cu LTE, o retea rapida de ultima generatie pentru aceste dispozitive, folosita deja in Japonia.

Fujitsu va adopta si securitatea biometrica pentru noile dispozitive (accesarea prin amprenta utilizatorului) pentru a oferi protectie suplimentara utilizatorilor, mai ales in tranzactiile pe care le efectueaza online. Compania si-a fixat ca obiectiv in urmatorii 3-5 ani, atingerea unei cote de piata “de doua cifre”.

Robert Pryke, director al Fujitsu in Europa,a declarat ca grupul a discutat deja cu operatorii de telefonie pentru implementarea noii game, potrivit Financial Times.