"Premierul aproape ca a trantit usa salii in care avea loc, luni, sedinta coalitiei si a spus ca nu raspunde la presiuni. «Nu mai discut in contextul acesta. Faceti presiuni prea mari», a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut sa iasa din sala si ministrilor Justitiei, Catalin Predoiu, si Finantelor, Bogdan Dragoi, prezenti si ei la discutii", au relatat sursele citate.

Acestea sustin ca premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi conditionat prezenta la vot in Parlament pentru sustinerea initiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca seful Guvernului sa dispuna alocarea de fonduri bugetare catre anumite circumscriptii electorale.

Premierul le-a spus acestora ca nu trebuie efectuate cheltuieli care nu se justifica si ca solicitarile nu pot fi indeplinite, dar liderii coalitiei ar fi replicat ca "pe vremea fostului Guvern se putea", sustin sursele citate.

Potrivit acestora, lista cu solicitari cuprinde in special alocari pentru localitatile aflate in circumscriptiile electorale in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere.

In urma cu doua saptamani, pe ordinea de zi a sedintei de guvern s-a aflat un proiect de hotarare care prevedea alocarea catre mai multe primarii a catorva zeci de milioane de lei, bani luati din Fondul de rezerva aflat la dispozitia primului-ministru. Documentul nu a fost insa aprobat in Guvern, premierul cerand amanarea actului normativ.

Oltean: Nu au fost tensiuni intre coalitie si premier, sunt falsuri obisnuite in presa

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, pe de alta parte, ca nu a fost la sedinta de dimineata a coalitiei, dar a dat asigurari ca nu a fost nicio tensiune intre premier si reprezentantii puterii, aratand ca informatiile care circula "sunt falsuri obisnuite, de altfel, in mass-media" romanesti.

Intrebat daca la sedinta de luni dimineata au existat tensiuni si daca membrii coalitiei au cerut fonduri pentru primarii, Oltean a raspuns: "Eu nu am fost dimineata la sedinta coalitiei, insa nu cred ca au fost tensiuni".

"Intotdeauna membrii coalitiei au lucrat intr-o armonie perfecta cu premierul Ungureanu. De aceea, zvonurile care circula astazi sunt falsuri, obisnuite de altfel in mas-media romaneasca. Eu asigur ca nu exista si nu a fost nicio tensiune intre premier, pe de o parte, si membrii coalitiei pe de alta parte", a precizat Oltean, dupa sedinta BPN a PDL.