Ungureanu: "E greu sa nu vezi ca lumea se imparte in putini bogati si foarte multi saraci". Cum incurajeaza premierul IMM-urile VIDEO
Premierul Mihai Razvan Ungureanu a transmis astazi proprietarilor de IMM-uri ca Guvernul o sa reduca fiscalitatea "atunci cand se va putea". Prim-ministrul Romaniei a asigurat oamenii de afaceri ca este interesat de activitatea IMM-urilor, argumentandu-si afirmatia cu zicala "Marimea nu conteaza" ("Size doesn`t matter").
"Britanicii au o vorba care, din pacate, este folosita in cele mai diferite contexte si pe multi in felul asta ii bucura: «Marimea nu conteaza». Cred ca succesul dumneavoastra este dovada cea mai buna ca exista speranta de vioiciune in economia romaneasca si ca aceasta dinamica are nevoie de sprijin, Guvernul fiind chemat sa ofere aceasta incredere", a spus Razvan Ungureanu oamenilor de afaceri prezenti la prima editie a Forumului IMM-urilor.
Premierul a afirmat ca o clasa de mijloc activa si responsabila se construieste pe efortul economic al intreprinzatorului de talie mica sau mijlocie. "Cred ca Romania are nevoie de asa ceva dupa 20 de ani de la Revolutie. E greu sa nu vezi ca lumea se imparte de curand in putini si bogati si foarte multi si saraci", a declarat Ungureanu.
"Clasa de mijloc este cea pe care contez, fie ca vorbim despre politica, fie ca vorbim de ratiuni, iar Romania a avut intotdeauna o clasa de mijloc activa, puternica si responsabila", a spus premierul.
99,7% dintre intreprinderile romanesti sunt IMM-uri
Razvan Ungureanu a incercat sa incurajeze micii intreprinzatori prezenti astazi la Forumul IMM-urilor, sustinand ca statisticile arata ca 99,7% din totalul intreprinderilor romanesti sunt intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri). Ele genereaza doua treimi din totalul locurilor de munca din Romania si 50% din valoartea adaugata bruta a costurilor factorilor de productie.
"Ne gandim la diminuarea poverii administrative si fiscale, cand se va putea, la stimularea implicita a creativitatii si inovatiei", a adaugat premierul.
Cresterea economica reala a Romaniei este generata nu de un numar redus de companii mari, ci de un numar mare de intreprinzatori de talie mici si mijlocii, a adaugat prim-ministrul. "Acesta este semnul ca Romania se construieste pe efortul IMM-urilor", a spus el.
"IMM-urile, desi grav ranite de perioada de austeritate s-au dovedit a fi puternice. Supletea acestora le-a conferit capacitatea de adaptare la un climat economic dificil, au reusit cu mare efort sa retina forta de munca a angajatilor acum 4-5 ani, asta in timp ce altii au suferit concediindu-si proprii angajati", a tinut Ungureanu sa precizeze.
In trei ani de criza au fost de infiintate peste 365.000 de intreprinderi, in timp ce un numar de 335.000 de firme si-au inchis portile. In 2011, ca urmare a imbunatatirii mediului econimic au fost infiintate de doua ori mai multe firme decat numarul celor care au fost radiate, a conchis primul-ministru.
Ungureanu i-a asigurat pe investitori ca Guvernul se concentreaza pe ceea ce inseamna sectoare emergente, creative si inovative. Mai precis, Hi-tech.
"Eu cred ca afacerile de succes se nasc in primul rand din idei curajoase, este diferenta vie care se face intre idee si ocazia de a pune ideea in practica. Bineinteles ca se adauga foarte multa munca”, a concluzionat premierul in cadrul Forumului IMM-urilor.
Forumul pentru IMM-uri este o initiativa care isi propune sa sprijine mediul de afaceri din Romania si se adreseaza tuturor celor interesati de dinamica acestui sector. Evenimentul se afla la prima editie si se desfasoara intre 14 si 16 martie, in Bucuresti, la Centrul Expozitional Romexpo.
Citeste si: