In ultimele saptamani, mai multi potentiali cumparatori, inclusiv nume mari din tehnologie si media, fonduri de private equity si companii internationale au propus numeroase variante pentru diverse active si operatiuni ale Yahoo, a afirmat una dintre surse."Aproape toti jucatorii au un unghi pe care vor sa-l joace", a spus persoana citata.

Miliardarul Jack Ma, fondator si director general al gigantului chinez de comert online Alibaba, a declarat intr-un discurs sustinut la Universitatea Stanford ca este foarte interesat de achizitia Yahoo! in intregime. "Suntem foarte interesati de Yahoo! pentru ca Alibaba este o companie importanta pentru Yahoo!, iar Yahoo! este foarte importanta pentru noi", a precizat miliardarul chinez dupa ce a fost intrebat daca ar cumpara compania.

Jack Ma a sustinut insa ca nu a discutat cu oficialii Yahoo! despre o intelegere in ultimele doua saptamani, de cand se afla in vizita in Statele Unite.

Conducerea Yahoo! a anuntat anterior ca o serie de consultanti au transmis interesul "mai multor parti". Relatia miliardarului chinez cu Yahoo! i-ar putea asigura acestuia un avantaj in realizarea unei tranzactii, este de parere Brett Harris, analist la compania americana Gabelli & Co. Un purtator de cuvant al Yahoo! a refuzat sa comenteze.

Compania are probleme, dar va evalua timp de cateva luni o posibila decizie strategica. Yahoo a anuntat recent ca a apelat la serviciile Allen & Co pentru o "evaluare strategica pe termen lung".

Fondul de private equity Silver Lake Partners si-a manifestat interesul pentru Yahoo!, a aratat una dintre sursele citate. Intr-o notificare transmisa luna trecuta angajatilor, directorii Yahoo au anuntat ca consultantii financiari "analizeaza interesul manifestat de mai multi investitori", care au propus companiei diverse variante.

Yahoo! a respins in 2008, sub conducerea lui Jerry Yang, o oferta de preluare de 47,5 miliarde de dolari din partea Microsoft. Intre timp, cele doua companii au intrat in parteneriat in domeniul cautarilor online. In prezent, valoarea de piata a Yahoo! este de putin peste 17 miliarde de dolari.

Alianta cu ABC

Parteneriatul anuntat la studiourile ABC este prezentat ca "o alianta strategica in urma careia se vor furniza continuturi catre peste 100 de milioane de internauti, lunar". Parteneriatul este valabil de luni si va fi lansat printr-un interviu realizat de George Stephanopoulos, de la ABC, cu presedintele american Barack Obama, difuzat simultan pe site-urile Yahoo! si ABCnews.

Postul ABC ii va furniza companiei Yahoo! si inregistrarile emisiunii matinale "Good Morning America", precum si alte materiale video realizate special pentru web. "Colaborarea noastra cu ABCnews consolideaza pozitia Yahoo! ca site-ul de informatii numarul unu", a subliniat vicepresedintele Yahoo! pentru America de Nord si Sud, Ross Levinsohn.

Citeste si:

Se clatina tocul Cizmei. Moody`s a retrogradat ratingul Italiei cu trei trepte, cu perspectiva negativa

Cum "energizeaza" un celebru lant de cafenele economia americana