In plus, clientii vor achita si o taxa de acordare a serviciului ING Pay in cuantum de 95 lei.

"Serviciul are circa 200 de clienti si vrem sa ajungem la 2.000 de utilizatori pana la finele acestui an. Lansarea noului serviciu se inscrie in orientarea strategica a ING Bank catre mediul digitial si este in linie cu cresterea accelerata a adoptiei si utilizarii smartphone-urilor in Romania", a declarat seful Product Management ING Bank Romania, Stefan Radu, intr-o conferinta, citat de Mediafax.

Aplicatia ING Pay poate fi descarcata de pe GooglePlay sau AppStore si, pentru a deveni functionala, este necesar un card micro-SD incorporat operat de VISA, care se ataseaza la smartphone. Utilizatorii serviciului pot alege sa introduca PIN-ul doar pentru plati mai mari de 100 de lei, situatie in care tranzactia se finalizeaza tot contactless. Aplicatia permite si folosirea codului PIN pentru toate tranzactiile, indiferent de valoarea lor, noteaza compania intr-un comunicat remis Incont.ro.

Platile contactless cu telefonul pot fi efectuate in tara si in strainatate, oriunde apare logo-ul VISA PayWave la casa de marcat (supermarket-uri, benzinarii, restaurante, cinematografe, farmacii etc).

In Romania, potrivit datelor prezentate de ING Bank, exista peste 3.800 de terminale POS care accepta plati contactless.
"ING a emis deja 15.000 carduri contactless si avem peste 100.000 de carduri in piata", a spus Radu.

ING Pay este disponibil pentru terminalele (dotate cu conexiune la internet) iPhone 4, iPhone 4S, Samsung Galaxy S (I9000), Samsung Galaxy S Plus (I9001), Samsung Galaxy S II (I9100), Samsung Galaxy S II Plus (I9105), Samsung Galaxy S III (I9300), Samsung Galaxy S4 (I9505) si Samsung Galaxy Note II (N7100).

Pentru lansarea serviciului, ING Bank a colaborat cu VISA Europe si Oberthur Technologies Romania. ING Romania este parte a grupului financiar ING (Olanda).