Jucatorii la cazinouri vor fi obligati in continuare sa achite impozitul pe castig, urmand sa fie introdusa si o taxa de intrare in cazino, a declarat, miercuri, la Guvern, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Intrebat daca se intentioneaza ca, in 2011, castigurile din cazinouri sa fie scutite de la impozit, ministrul a raspuns negativ.

"Nu, ramane impozitul pe castig, avem in vedere introducerea unei taxe de intrare in cazino", a spus Ialomitianu.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, prezentat, marti, de Ministerul Finantelor, mai prevede insa ca, odata cu introducerea taxei de acces, castigurile realizate ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si pentru jocurile de noroc de tip slot machine vor fi eliminate din sfera impozabila.

Modificarea este explicata prin "dificultatile de aplicare a reglementarilor referitoare la impozitarea castigurile obtinute ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si pentru jocurile de noroc de tip slot machine noroc, care impun inlocuirea acestui sistem cu taxa de de acces".

In prezent, castigurile obtinute ca urmare a participarii la jocurile de noroc, inclusiv la cele de tip cazinou si slot-machine, sunt supuse impunerii prin retinere la sursa cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net realizat intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor intr-o zi.

"Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si de jocuri tip slot-machine permit accesul in locaţiile autorizate numai pe baza unui bilet de intrare, valabil pentru 24 ore in intervalul 08.00-08.00, pentru fiecare persoana. Persoanelor carora li s-a eliberat bilet de intrare au obligatia sa-l pastreze, pe toata perioada cat se afla in incinta locatiei in care se elibereaza astfel de bilete", se arata in document.

Biletele de intrare vor fi emise in conditii stabilite prin ordin al ministrului Finantelor.

Concomitent cu introducerea taxei de acces, castigurile realizate ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si pentru jocurile de noroc de tip slot machine vor fi eliminate din sfera impozabila.

In prezent, castigurile obtinute ca urmare a participarii la jocurile de noroc, inclusiv la cele de tip cazinou si slot-machine, sunt supuse impunerii prin retinere la sursa cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net realizat intr-o zi.