Noul presedinte al Bankia, Jose Ignacio Goirigolzarri, a informat consiliul director ca clientii au retras masiv bani dupa nationalizare, scrie El Mundo, citand informatii obtinute in urma sedintei boardului institutiei financiare. 

Guvernul a nationalizat saptamana trecuta Bankia, in incercarea de a estompa temerile ca institutia s-ar putea prabusi sub greutatea pierderilor generate de crash-ul pietei imobiliare spaniole in 2008. 

Incertitudinile privind costurile suportate de statul spaniol pentru consolidarea sectorului bancar au alimentat temerile investitorilor ca tara ar ptuea avea nevoie de un "bailout" costisitor, un risc major pentru supravietuirea zonei euro.  Actiunile Bankia au cazut miercuri cu 10%, dupa o saptamana de deprecieri masive, micii investitori care au participat in iulie 2011 la oferta publica initiala a institutiei renuntand in masa la participatii. Valoarea actiunilor bancii a scazut cu peste 50% de la flotarea la bursa.

Si grecii au retras luni din banci peste 800 de milioane de euro, potrivit unor discutii intre presedintele tarii, Karolos Papoulias, si liderii partidelor, in cadrul carora seful statului a transmis un avertisment al bancii centrale, transmite Reuters.