"Bugetul va fi prezentat, cred eu, în Parlament, spre sfârşitul lunii ianuarie. Deja ministerele primesc limitele de la Ministerul Finanţelor Publice, noile ministere create, şi vom începe discuţiile pe buget cu miniştrii de săptămâna viitoare, ca să fie gata până la începutul lunii februarie", a spus Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Întrebat cu cât vor creşte pensiile anul viitor, Cîţu a spus că "bugetul va fi construit pe legislaţia în vigoare".

"Ştiţi foarte bine care e legislaţia, o să fie o creştere a pensiilor exact conform legislaţiei în vigoare. În acest moment nu am modificat nimic, această ordonanţă (ordonanţa privind măsurile cu privire la bugetul pe anul 2021 - n.r.), nu are nicio referire în ceea ce priveşte pensiile. (...) Dacă luăm o altă decizie, fiţi siguri că vom veni şi o vom prezenta înainte de a lua decizia în şedinţa de Guvern. Este un lucru pe care îl vom schimba. De acum încolo, toate ordonanţele noastre vor fi şi prezentate în transparenţă, pentru că nu avem nimic de ascuns şi ar trebui să ştiţi înainte ce se întâmplă", a afirmat el, potrivit Agerpres.

Premierul a amintit că pentru bugetul pe 2021 Guvernul şi-a propus un deficit bugetar de 7%.

"Acum se construieşte bugetul pentru anul viitor. A fost construit pe 16 ministere. Avem 18 ministere acum. Deci apar cheltuieli suplimentare, de care trebuie să ţinem cont. În momentul în care se va face bugetul, vom vedea care este legislaţia în vigoare şi atunci va trebui să alocăm resursele pentru toate acele cheltuieli care sunt în legislaţia în vigoare", a menţionat Cîţu.