Plecarea lui Levy vine dupa cateva luni de tensiuni intre el si Jean-Rene Fourtou, presedinte al board-ului inca din 2002, potrivit unor surse apropiate situatiei. Neintelegerile dintre cei doi s-au invartit in jurul opozitiei manifestata de Levy fata de diverse masuri de revigorare a pretului actiunilor, inclusiv vanzarea unor active importante sau divizarea companiei. 

Tensiunile au atins apogeul weekendul trecut, intr-o sedinta a board-ului, au afirmat sursele citate.  Fourtou, alaturi de directorul general interimar Jean-Francois Dubos, trebuie sa gaseasca acum solutii pentru a impinge in sus pretul actiunilor Vivendi, care au atins in aprilie minimul ultimilor noua ani. Deciziile lor ar putea afecta decisiv operatiuni precum SFR, al doilea operator de telecomunicatii din Franta, sau Activision Blizzard, cel mai mare producator de jocuri video din lume, aflate in grupul Vivendi. 

"In ultimele 12 luni, investitorii (...) au fost nemultumiti. Nu e clar de ce trebuie sa existe Vivendi, ca si companie, si exista argumente pentru vanzarea tuturor activelor. Insa aceasta strategie are nevoie de timp si genereaza un anumit grad de risc", comenteaza pentru Bloomberg un analist de la Sanford C. Bernstein, Londra. 

Actiunile Vivendi au crescut vineri la Paris cu 3,5%, dupa un avans de 5,5% joi, cand Bloomberg a transmis ca Levy se pregateste sa demisioneze. Titlurile sunt in scadere cu 13% de la inceputul anului, capitalizarea fiind de numai 18,3 miliarde euro, pentru o companie care controleaza Universal Music Group, SFR, Activision Blizzard, Canal Plus si alte companii importante din Franta, Maroc si Brazilia.

Sursa: Mediafax