Potrivit lui Gene Munster, problema nu se pune „daca” Apple va lansa un asemenea produs, ci „cand” il va scoate pe piata, scrie Business Insider.

Analistul sustine ca multi analisti din industria IT sunt axati pe ideea ca Apple nu va produce acest televizor daca nu va veni cu ceva original in alcatuirea sa. Munster crede ca aceasta filozofie este gresita. „Interfata produsului va face ca televizorul Apple sa fie cu adevarat special, si nu conexiunea tehnologica”, noteaza publicatia americana.

Desi utilizatorii, poate chiar si cei de la Apple, isi doresc sa poata furniza continut neconditionat de cablisti sau canale individuale, cei responsabili cu gestionarea acestor tipuri de canale nu vor permite prea curand asa ceva. Iar Apple nu va revolutiona, inca, televiziunea din punct de vedere al continutului. Cea mai valoroasa companie din lume are alte planuri pentru produsul sau.

In timp ce multi fani, utilizatori ai produselor Apple, dar si analisti deopotriva, se asteapta ca televizorul conceput de faimosul „mar” sa se diferentieze de toate celelalte asemenea produse, Business Insider relateaza ca noua interfata va permite consumatorilor sa efectueze diferite cautari, sa interactioneze si sa inregistreze continutul preferat. Toate aceste lucruri vor da utilizatorilor senzatia unui progres tehnologic, unui oarecare control.

Noua interfata o va include, fireste, pe cunoscuta asistenta Apple, Siri, sustine Munster, care va face legatura cu diverse alte device-uri. Cablistii ar putea percepe o taxa pentru folosirea televizoarelor Apple, care ar varia intre 5 si 10 dolari pe luna.

Aplicatiile si jocurile se vor gasi si ele in pachetul Apple. Business Insider scrie ca utilizatorii vor putea folosi App Store, asa cum il utilizeaza de pe smartphone-uri, tablete sau computere. Mai mult, jocurile ar putea genera interes crescut pentru dezvoltatorii limbajului iOS. Totodata, jocurile ar putea fi controlate prin voce, iphone sau ipad.

Designul televizoarelor Apple ar putea constitui multe dintre caracteristicile produselor companiei, cum ar fi: curbele stilizate, ce contin aluminiu, dar si extrem de putine fire. Fireste, Apple va produce LCD-uri, ce vor fi vazute mai mult ca piese de arta, menite sa stea la loc de cinste in sufrageriile consumatorilor, scrie Business.

Potrivit analistului, marea lansare ar putea avea loc in prima jumatate a anului viitor, iar preturile s-ar situa undeva la 1.500 – 2.000 de dolari. In ceea ce priveste dimensiunea televizorului, diagonala acestuia va varia intre 42 centimetri si 55 centimetri.