Povestea capitanului militar transportat pe Marte ar putea aduce un minus de 80-120 de milioane de dolari pe parcursul trimestrului curent. Disney poate avea totusi parte de un profit trimestrial substantial datorita afacerilor sale TV, spun analistii.  

Costul productiei filmului "John Carter" este estimat undeva la 250 de milioane de dolari, plus 100 de milioane, bani cheltuiti pe marketing. Pelicula a obtinut la box office numai 184 de milioane de dolari la nivel mondial, iar jumatate din aceasta suma va ajunge in conturile proprietarilor de cinematografe. 

"John Carter", in care joaca Taylor Kitsch, a primit recenzii nu tocmai favorabile, revista Time Out descriindu-l ca "plictisitor de moarte". 

Hollywood Reporter scrie ca anul trecut tot Disney a bifat rubrica cel mai mare esec din cinematografie cu "Mars need Moms", o productie de 150 de milioane de dolari, care a obtinut incasari de doar 39 de milioane.

Disney spera sa aiba succes cu alte productii care vor fi lansate mai tarziu anul acesta. Lista include "The Avengers", ce urmeaza sa apara pe marile ecrane in Luna mai, si "Brave" care va fi adus de Disney Pixar, in iunie. 

Citeste mai multe despre acest subiect pe www.procinema.ro