In filmul original, lansat in 1987, personajul interpretat de Michael Douglas a rostit o fraza care a devenit de atunci celebra: "Greed is good!" (Lacomia este buna).

Pentru criticii de film si iubitorii de cinema, aceasta fraza caracterizeaza foarte bine excesele comise pe Wall Street in ultimele decenii si problemele economice cauzate ulterior de acestea.

In noul sau rol de purtator de cuvant al FBI, Michael Douglas i-a avertizat pe directorii de pe Wall Street in legatura cu riscurile unei astfel de atitudini.

"Filmul reprezinta o fictiune, dar problema este una reala", a declarat starul american. "Economia noastra este tot mai dependenta de succesul si de integritatea pietelor financiare. Daca o afacere pare prea buna pentru a fi adevarata, atunci probabil chiar asa este", a mai spus acesta.

Prin aceasta initiativa, FBI incearca sa stopeze fraudele bursiere si, mai ales, o practica ilegala, cunoscuta pe Wall Street sub denumirea "insider trading" (tranzactiile realizate pe baza unor informatii interne, cunoscute doar de agentii de bursa care administreaza un anumit produs financiar, n.r.).

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a castigat doua premii Oscar, unul in calitate de producator al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", impreuna cu Saul Zaentz, in 1976, iar celalalt pentru rolul din filmul "Wall Street".

Michael Douglas a aparut in numeroase lungmetraje, precum "Idila pentru o piatra pretioasa" si "Wonder Boys", insa rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de politie Steve Keller, pe care l-a interpretat in cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Strazile din San Francisco", difuzat de postul ABC intre anii 1972 - 1976.