Shah a disparut dupa ce a fost pus sub acuzare, in noiembrie 2009, pentru implicarea in scandalul legat de accesul la informatii confidentiale al fondatorului fondului de investitii Galleon, Raj Rajaratnam.

Fostul analist al Moody’s trebuie sa renunte la castiguri de 8,2 milioane de dolari obtinute incorect, pentru informatiile oferite, sa plateasca dobanzi de 1,76 milioane de dolari, precum si o amenda de 24,6 milioane de dolari.

Shah, in varsta de aproape 30 de ani, a fost acuzat ca a oferit informatii referitoare la doua preluari din 2007, respectiv achizitia Hilton Hotels de catre Blackstone Group si cea a companiei de software Kronos de catre Hellman&Friedman.

Punerea in practica a sentintelor impotriva unor acuzati judecati in lipsa, precum Shah, este deseori imposibila. "Incercam sa vedem daca exista active pe care le putem executa in Statele Unite. In caz contrar, trebuie sa luam in calcul alte optiuni, credem ca Shah este inca in India", a declarat Valerie Szczepanik, avocat al SEC.

In anul fiscal 2010, SEC a recuperat 1,72 de miliarde de dolari prin astfel de procese, in crestere de la 1,68 miliarde de dolari in anul anterior.

Shah este ultimul dintre cei 26 de acuzati in scandalul legat de fondul Galleon. Dintre acestia, patru, intre care si Rajaratnam, au fost condamnati, iar 21 au pledat vinovat. SEC a incheiat acorduri pentru recuperarea a 13,1 milioane de dolari de la alti acuzati in acest caz, cu exceptia lui Rajaratnam si a celorlalti condamnati.