Compania a înregistrat dificultăţi în reorganizarea afacerilor cu credite la domiciliu, avertizând în iunie că profitul va scădea pe fondul problemelor legate de trecerea de la agenţii independenţi folosiţi la colectarea datoriilor la angajaţi permanenţi.

Provident Financial, care acordă credite negarantate persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile pentru a obţine finanţare din partea băncilor, consideră reorganizarea drept un mijloc de a crea o afacere mai eficientă, dar a constatat că este mai greu decât s-a aşteptat să recruteze agenţi.

Compania a anunţat marţi că ritmul progreselor redresării diviziei de credite la domiciliu este prea lent, fiind departe de îndeplinirea obiectivelor.

Performanţele de colectare a datoriilor şi ale vânzărilor sunt cu mult mai slabe faţă de anul trecut, a anunţat Provident Financial, adăugând că pierderile pre-excepţionale vor fi probabil de 80-120 milioane de lire sterline.

Ca reacţie, este în curs o analiză profundă şi rapidă a performanţelor de creditare la domiciliu, pentru a asigura redresarea afacerii”, potrivit companiei.

În urma demisiei directorului general Peter Crook, Manjit Wolstenholme va îndeplini rolul de preşedinte executiv.

"Sunt foarte dezamăgit să anunţ deteriorarea rapidă a perspectivei pentru creditele la domiciliu. Protejarea bazei de capital a grupului prin retragerea dividendelor interimare şi probabil a dividendelor auale este răspunsul corespunzător”, a arătat Wolstenholme.

Provident Financial România (PFR) face parte din grupul International Personal Finance (IPF), fosta divizie internatională a Provident Financial Group, de care s-a rupt în 2007, şi care este acum o companie de sine stătătoare, listată la Bursa din Londra.

Potrivit companiei din Romania, rezultatele financiare obţinute de către Provident Financial Group şi orice alte schimbări care au loc în cadrul acesteia nu afectează activitatea International Personal Finance din România sau din alte ţări.