Pe baza acestui document, judecatorul de Courbevoie, Stephanie Kass, a ordonat luni plasarea mostenitoarei L'Oreal sub supraveghere stricta, la cererea fiicei sale. Averea pe care o detine, evaluata la aproximativ 20 miliarde de dolari, o claseaza pe  Liliane Bettencourt pe podium, ca fiind una dintre cele mai bogate femei din lume (prima din Europa).

Aceasta decizie inseamna ca activele si veniturile miliardarei, inclusiv 30% din actiunile care dau drept de vot in consiliul de administratie al firmei de cosmetice, vor fi de acum incolo gestionate de catre fiica sa, Françoise Meyers, si copiii acesteia din urma, scrie Wall Street Journal.

Liliane Bettencourt a mostenit de la tatal sau compania de cosmetice L`Oreal, lider global in domeniul frumusetii. Liliane a facut avere de pe urma acestei companii, care inregistreaza profituri anuale de peste 1,7 miliarde de dolari.

"Este o decizie profund dezamagitoare", a declarat avocatul lui Liliane Bettencourt, Jean-Rene Farthouat. "Este o decizie care pare foarte discutabila. Voi cere instructiuni de doamna Bettencourt cu privire la un posibil recurs."

Liliane Bettencourt a amenintat, intr-un interviu pentru Le Journal du dimanche, ca pleaca "in strainatate" daca judecatoarea hotaraste sa o plaseze sub autoritatea fiicei sale Francoise. "Daca face asa ceva, plec in strainatate. Daca fiica mea se ocupa de mine, ma va sufoca", a spus miliardara.

Citeste mai multe pe www.stirileprotv.ro