BCR, cea mai mare banca locala, incearca sa vanda aproape 10.000 de metri patrati pe b-dul Theodor Pallady din Bucuresti - o zona interesanta in ultima vreme pentru investitori. Si totusi, la prima licitatie la care proprietatea era evaluata la 3,5 mil. euro nu s-a prezentat nimeni.

Acum banca face a doua incercare, cu un pret de pornire de 2,6 mil. euro. Este unul dintre cele mai scumpe terenuri aflate in proces de vanzare in prezent la BCR, insa banca cere preturi mari si in provincie: de pilda, in Pitesti, BCR incearca sa vanda aproape 3.700 mp cu circa 1,9 mil. euro, dar cumparatorii se dovedesc foarte greu de gasit.

Prelungirea recesiunii s-a soldat cu inchideri de firme si pierderea locurilor de munca, iar lozinca "clientul face orice sa pla­teasca, pentru ca nu vrea sa ajunga in strada" a ramas fara acoperire.

Situatiile-limita fac ca bancile sa se trezeasca si cu multe apartamente in brate si ajung sa scoata la licitatie adevarate pachete imobiliare: banca de stat CEC Bank are in Ramnicu Valcea nu mai putin de 30 de locuin­te executate silit, la preturi in jurul a 3.000 lei/mp. Nu este singura banca din oras care vrea sa scape de proprietatile imobiliare preluate de la clienti, fiind imposibil ca piata sa absoarba aceasta oferta cel putin fara niste preturi reduse dramatic, care in niciun caz nu mai acopera creditele ramase nerecuperate.

Citeste mai departe pe www.zf.ro