Capsunile romanesti sunt mai profitabile decat cele straine
Capsunile romanesti sunt cele mai gustoase din lume spunem noi cu mindrie. Acestea castiga teren in fata celor din Italia, Spania, sau Olanda, cultivate la noi.
Aceste soiuri sint greu de intretinut sustin producatorii din vestul tarii care le-au ingrijit toata iarna. Recolta n-a fost insa pe masura cheltuielilor iar partenerii straini n-au mai venit sa le cumpere fructele.
Atat au asteptat cei care au cultivat soiuri romanesti. Spre diferenta de ceilalti producatori care au cultivat soiuri straine, acestia vor aduna aproximativ 24 de mii de tone de capsuni adica un kilogram pentru fiecare roman.
In schimb cei care au mizat pe capsunile din alte tari au ramas cu buza umflata: sunt foarte sensibile si scumpe. Intretinerea lor e de 3 ori mai mare in comparatie cu soiul romanesc.
Si nici nu se fac prea multe la un hectar, spun taranii.
Specialistii spun ca anul acesta a fost foarte bun pentru capsunile autohtone si cred ca recolta va ajunge la 24.000 de tone, adica un kilogram de capsuni pentru fiecare locuitor. Ne mai ramin si pentru oaspeti.
Pe acelasi subiect: