Milionarul care a renuntat la vilele de lux pentru a sta in noroi. A fosat adoptat de un trib din Kenya

Britanicul Graham Pendrill este singura persoana de rasa alba care detine titlul de intelept al tribului Masai din Kenya. I s-a acordat acest titlu anul trecut, dupa ce a intervenit intr-o disputa inter-tribala in timpul unei calatorii in estul Africii.

In timpul ceremoniei de acordare a titlului, britanicul a trebuit sa bea urina de taur si in cinstea lui a fost sacrificata o vaca.

De cand s-a intors din Africa, Pendrill poarta hainele traditionale Masai la toate intalnirile de afaceri din orasul sau natal de langa Bristol. Adica doar o roba si sandale.

Pendrill, care este vanzator de antichitati, si-a vandut toate apartamentele pe care le avea si planuieste sa-si vanda si vila de 1,2 milioane de lire sterline sis a se mute intr-o coliba in Kenya. “Am un mare respect si afectiune pentru poprul de acolo. Sunt mandru sa fiu unul dintre inteleptii Masai”, a spus el.

Milionarul care si-a cumparat propriul oras

Masinile rapide si bijuteriile scumpe sunt obisnuite pentru milionari. Dar Scott Alexander tocmai si-a adjudecat un alt trofeu – si-a cumparat propriul oras.

Milionarul britanic de 31 de ani, care a facut avere din imobiliare, a cumparat un orasel de pe coasta bulgara a Marii Negre, frecventat in majoritate de turisti englezi. “Numele orasului este greu de pronuntat, de aceea am decis sa-l redenumesc Alexander.”

Milionarul, care locuieste intr-un penthouse in Manchester, a cumparat orasul bulgaresc cu 3 milioane de lire sterline. Numele real al orasului va fi tinut secret pana cand afacerea va fi incheiata.

Contesa care i-a lasat cainelui sau 300 de milioane de dolari

Desigur, vor exista intodeauna oameni care sa aiba mai multi bani ca tine, dar te-ai gandit vreodata ca exista si animale din aceeasi categorie? Iar Gunther IV este un ciobanesc german care este cel mai bogat caine din lume.

Si in lumea animalelor averea se mosteneste, pentru ca lui Gunther IV ii revine averea tatalui sau, Gunther III, care, la randul sau, a primit-o de la contesa germana Karlotta Liebenstein.

Gunther IV tocmai a cumparat o vila in Miami de la… Madonna si castigat o trufa rara la o licitatie. Averea lui a ajuns acum la 372 de milioane de dolari, gratie fondului sau de investitii.

Milionara… virtuala

Oamenii care au averi isi tin banii, in general, in banci, joaca la bursa sau fac afaceri. Ailin Graef, o fosta profesoara de limba chineza a schimbat acest lucru, dupa ce si-a construit o proprietate vitruala 3D, unde utilizatorii locuiesc si socializeaza ca si cum ar fi in viata reala.

Avatarul sau virtual, Anshe Chung, cumpara suprafete impresionante de pamant, construieste cladiri, dupa care le vinde celorlalti utilizatori, pentru a face profit.

Din 2004, de cand a intrat joc, a adunat o avere de aproape 300 de milioane de dolari Linden (moneda oficiala a jocului). Si nu este in van, avand in vedere ca acesti “bani” pot fi schimbati in dolari americani, la un curs de 275 de dolari Linden pentru unul american. Ceea ce ar face-o milionara si in bani reali.

Desi locuieste in Germania, Graef are un birou in Wuhan, China, unde a angajat 10 programatori care ii dezvolta afacerea imobiliara virtuala.