Medicii sunt ingrijorati si spun ca descopera la tot mai multi copii care vin cu o banala raceala sau infectie ca sunt si subnutriti. Asta se intampla de la sugari pana la copiii pana in 10 ani.

De exemplu, un bebelus de opt luni care ar trebui sa cantareasca opt kilograme, are, in realitate, numai sase, cu 25% mai putin din greutatea standard.

Multi nu au mancare diversificata, nu primesc fructe, legume, dar nici carne.

Si la varste prescolare, pediatrii au depistat asemenea probleme. Un copil la sapte ani, cantareste 18 kg, cu cinci mai putine decat ar trebui.

Grav este ca numai in primele trei luni ale anului au fost depistati cu malnutritie peste 1.500 de copii adica numarul total al copilasilor cu acesta suferinta ar putea fi de peste 10.000.

"Alimentatia e mai importanta ca medicatia, degeaba ii dau calciu, daca nu ii dau proteina, in fiecare zi la copil trebuie carne, ou", spune dr. Mihai Munteanu, medic primar la Spitalul Marie Curie din Capitala.

In timp, din cauza malnutritiei, copiii sunt predispusi la infectii, pentru ca le scade imunitatea, dar pot suferi si de tulburari de memorie.