"Am avut o discutie foarte dura si taioasa, in care am atentionat ca toti cei care vor mai schimba regulile de atribuire a contractelor finantate din bani europeni vor fi demisi si sanctionati ca atare. Orice dovada sa fie adresata direct la cabinetul primului-ministru", a spus Boc.

Boc i-a incurajat, chiar, pe oamenii de afaceri sa trimita la cabinetul prim-ministrului dovezi de licitatii trucate pentru proiecte finantate din fonduri comunitare. Premierul a mai spus ca a exista foarte multe nemultumiri legate de anumite proceduri de achizitii publice si gestionare a fondurilor europene de catre structuri guvernamentale, in care "regulile sunt schimbate in timpul jocului".

“Voi face vizite la autoritatile de management pentru a vedea cum sunt solutionate dosarele, daca se respecta termenele si procedurile intre depunere, evaluare si semnare”, a spus Boc.

El a anuntat, totodata, ca va discuta si cu autoritatile din domeniul achizitiilor publice, in vederea simplificarii legislatiei, astfel incat procedurile sa fie scurtate considerabil. DE asemenea, in maximum zece zile vor fi stabilite regulile de acordare a garantiilor de stat pentru autoritatile locale care cofinanteaza proiecte cu fonduri.