"In plus, zona Andronache dispune de o retea cu o capacitate scazuta, afectata de suprasolicitarea de consum din sezoanele de varf", au explicat oficialii Enel intr-un comunicat de presa transmis miercuri incont.ro.

Senatorul PDL, Anca Boagiu, declara, marti, ca solicita infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind modul in care compania ENEL respecta contractul de privatizare, mentionand ca cetatenii din unele cartiere din Sectorul 2 sunt afectati de intreruperi periodice ale furnizarii energiei electrice.

Potrivit Enel, problemele din Andronache sunt cauzate si de furturi, dar si de suprasolicitarea retelei.

"In sezonul de iarna cand se inregistreaza temperaturi scazute, consumul creste in medie cu 40% fata de capacitatea actuala a retelei. Acest procent suplimentar este cauzat de bransari ilegale", au explicat reprezentnatii firmei de furnizare electricitate.

Enel anunta ca in vederea solutionarii acestor probleme din zona Andronache a facut deja un prim pas pentru a creste capacitatea retelei, prin instalarea unui nou post de transformare de medie tensiune, la intersectia strazilor Floruta Ion si Oituz, la finele lunii decembrie 2009.

"Din pacate, noul post de transformare nu a putut rezolva in totalitate problema supraincarcarii foarte mari din aceasta perioada rece. Astfel, sunt planificate lucrari ce vor incepe saptamana viitoare in zona Andronache, care constau in inlocuirea liniilor electrice vechi cu cabluri noi, modernizarea liniilor aeriene si instalarea de contoare cu grad ridicat de protectie. De asemenea, vor continua activitatile de verificare pentru depistarea interventiilor neautorizate in instalatiile electrice din reteaua Enel", au mai spus oficialii companiei in cauza.

Potrivit Enel, intre anii 2010 – 2012, cel mai mare volum de lucrari din planul de investitii va fi concentrat pe modernizarea retelei din Bucuresti, unde este prevazuta introducerea tehnologiei Telecontrol, modernizarea statiilor electrice si a posturilor de transformare, precum si inlocuirea de linii electrice.

Acest plan a fost prezentat recent Primarului General al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu.

Compania mai comunica in replica la acuzatiile senatorului PDL ca situatia creata in Bucuresti nu este un „abuz” din partea Enel, ci este rezultatul mai multor ani de neglijenta, avand in vedere ca majoritatea echipamentelor de retea sunt invechite, cu o perioada de functionare care depaseste 30 sau chiar 40 de ani.

Enel are un plan de investitii de peste 700 milioane de euro pe parcursul a cinci ani.

Compania mai spune ca a actionat si actioneaza cu deplina responsabilitate si respecta intru totul clauzele contractului de privatizare semnat pentru companiile de furnizare si distributie a energiei electrice in Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Biroul de presa al Senatului, Anca Boagiu, vicepresedinte al Senatului si parlamentar ales intr-un colegiu din Sectorul 2 al Capitalei, a adus in atentia acestei institutii "abuzurile pe care le savarseste compania ENEL in raport cu cetatenii romani".

"Cetatenii din cartierele Andronache si Creanga din Sectorul 2 se confrunta cu intreruperi periodice ale furnizarii energiei electrice, mai ales in perioada iernii. In cele doua cartiere locuiesc aproximativ 30.000 de persoane, iar intreruperea furnizarii energiei electrice a afectat si sistemele de incalzire a locuintelor intrucat acestea se bazeaza pe centrale termice individuale. 
 
Cititi mai mult AICI pe www.mediafax.ro