Sefii filialelor de banci elene s-au intalnit luni cu oficiali ai BNR pentru a discuta planurile de masuri preventive care ar putea fi aplicate in ipoteza aparitiei unor probleme in relatiile de finantare cu bancile-mama. 

"A fost o discutie de informare reciproca in care am trecut in revista masurile care se pot lua daca apar necazuri pe relatia cu bancile-mama. Preventiv, le-am recomandat sa-si creasca lichiditatea, sa-si asigure rezerve pentru a contracara eventuale efecte de contaminare", a spus Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR.

La randul lor, conducatorii bancilor cu capital elen au vrut sa se asigure ca Banca Nationala a prevazut scenarii de actiune prin care sa le sprijine accesul la lichiditate in cazul agravarii problemelor din Grecia, potrivit zf.ro.

Cinteza spune ca planurile exista, dar spera sa nu fie necesare. "I-am informat in privinta solutiilor pe care ni le permite cadrul legal si le-am facut si alte mici recomandari pe care le negociaseram in ultima perioada."

Mai multe informatii gasesti pe www.zf.ro