"Cred ca in acest moment cursul de schimb este relativ neutru, in agrement cu conditiile fundamentale ale economiei, asa cum le percepem. Unde suntem preocupati este acolo unde vedem intervale de volatilitate. (...) Daca cursul ar devia intr-o parte sau alta, ar necesita o analiza, si daca miscarea este contrara evolutiei fundamentelor, posibil si o reactie din partea bancii centrale", a afirmat Popa in cadrul unei seminar organizat la BNR, citat de Mediafax.

Oficialul bancii centrale a aratat ca interventia BNR poate fi de mai multe feluri, de la interventii verbale, la modificarea conditiilor monetare sau interventii in piata.

"In acest moment nu vad o contradictie majora intre nivelul de curs al fotografiei de acum si conditiile fundamentale economice", a aratat Popa.

Leul s-a apreciat in raport cu euro de la inceputul anului, cursul de schimb osciland intre un maxim de 4,2265 lei/euro in prima sedinta interbancara si un minim de 4,0653 lei/euro la 25 martie. In martie, paritatea anuntata de banca centrala a fost cea mai redusa din ianuarie 2009.

Raportat la nivelul de miercuri, de 4,1355 lei/euro, cursul de referinta a scazut in acest an cu 9,1 bani, respectiv cu 2,15%.